Thatatha’s Fairtrade

 

 

In Afrika staat het traditionele ambacht nog hoog in het vaandel, met name houtsnijwerk. De makers van onze producten krijgen een eerlijke prijs en onderscheiden zich door oog voor detail en traditie. Elk product is met zorg en volgens eerlijke handelscriteria door ons ingekocht. Door onze in- en verkoop verdienen de makers een geregeld inkomen.

 

Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Veel van de mensen die onze producten maken zijn arm en maken vaak ook weinig kans op ontwikkeling. Zonder fairtrade hebben zij minder of geen kansen op de westerse exportmarkt. Fairtrade betekent dat importeurs langdurige handelsrelaties aangaan met de producenten in ontwikkelingslanden. Daardoor kunnen producenten beter investeren in hun eigen toekomst. Fairtrade betekent ook een eerlijke prijs voor een eerlijk product. De makers krijgen hierdoor de ruimte om zich op eigen kracht verder te ontwikkelen. Door het kopen van een fairtrade product kun je het leven van producenten in ontwikkelingslanden veranderen.

 

Er is geen sprake van kinderarbeid, er zijn goede en veilige arbeidsomstandigheden en de makers krijgen een leefbaar loon.

 

Wij zien er persoonlijk op toe dat onze leveranciers aan de minimale eisen van fairtrade (blijven) voldoen en dat zij volgens de fairtrade criteria werken. De makers van onze producten krijgen de kans zich te blijven ontwikkelen, waarbij wij in veel gevallen financiële, technische en/of organisatorische ondersteuning geven. Wij hebben persoonlijk contact met onze producenten en leveranciers en we bezoeken hen regelmatig!